Home » Diensten

DienstenHieronder vindt u de diensten die wij aanbieden voor toepasbare regels (Omgevingswet)
Trainen

Introductie- en trainingssessies voor het maken van toepasbare regels.

Maken

Ondersteuning bij het maken van toepasbare regels en indieningsvereisten.

Beheren

Beheren van de toepasbare regels inclusief het doorvoeren van wijzigingen.

Is het maken van toepasbare regels verplicht?

Nee, het maken van toepasbare regels is niet verplicht. Er is wel bestuurlijk afgesproken om het huidige dienstniveau te behouden. Dat houdt eigenlijk in, dat toepasbare regels daarvoor nodig zijn.

Burgers kunnen zonder de regels niet online controleren bij hun gemeente waarvoor zij meldingsplichtig, vergunningsplichtig of vergunningsvrij voor zijn. Zij moeten dan rechtstreeks contact opnemen met hun gemeente. En dat kost de gemeente en de burger veel tijd en dat kan in principe makkelijk worden opgevangen met de toepasbare regels.

Hoe zit het met de bruidsschat?

Vanuit het rijk worden er regels verhuisd naar de gemeentes en waterschappen. Dit zijn onderwerpen die passen in het omgevingsplan. Ook wel de bruidsschat genoemd. De bruidsschat is eigenlijk bedoeld als ‘tijdelijke oplossing’, omdat het Rijk niet verwacht van de gemeentes en waterschappen deze onderwerpen al verwerkt heeft in hun omgevingsplan of waterschapsverordening.

De bruidsschat is ook vertaald naar toepasbare regels. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het bevoegd gezag een eigen omgevingsplan gaan maken, op basis van deze onderwerpen. Hiervoor zijn ook eigen toepasbare regels nodig. Welke aanpak uw organisatie ook kiest, het finetunen van de bruidsschat, een nieuw plan maken of een combinatie; Wij kunnen daarbij helpen. Voor meer informatie over de bruidsschat kunt u hier klikken. Meer over onze samenwerking? Dat kunt u op deze pagina terugvinden.

Indien u graag meer informatie wilt over onze dienstverlening, dan kan u contact met ons opnemen. Dit kan via onze algemene e-mail of bij één van onze specialisten. Dit is altijd vrijblijvend.